+46 (0) 8 - 531 99 640 info@hallundafolketshus.se
 

Exklusiv CaféBio 11/3 14.00 – They shall not grow old

Måndagen den 11 mars visar CaféBion They shall not grow old exklusivt för Folkets Hus.

För denna specialvisning bokas biljetter via Nortic eller över telefon med vår reception.

KÖP BILJETT

08-531 99 640

THEY SHALL NOT GROW OLD

Historia, Dokumentär

2 timmar

Regi: Peter Jackson

28 juni 2019 är det 100 år sedan freden i Versailles, som innebar slutet för det fem år långa första världskriget. Oscarbelönade Peter Jackson (Sagan om ringen) har gjort en gastkramande autentisk dokumentärfilm om kriget, med hjälp av nyrestaurerade stumma journalfilmer, som färg- och ljudlagts. Filmens berättarröster är krigsveteraner från kriget, inspelade på 60-talet.

Tack vare den digitala tekniken har Peter Jackson tagit bort repor och smuts och saktat ner tempot på de 100-åriga stumfilmerna så att människor rör sig i normal takt. Jackson har låtit läppläsare tolka vad som sägs och lagt in deras repliker, liksom pålagda, synkade ljud av fordon, hundar, munspel och explosioner.

Peter Jackson väljer bort den storslagna historiska berättelsen och fokuserar istället på de unga män som drog ut i krig, för att i många fall aldrig återvända. Med ett rikt material av arkivbilder och ljudupptagningar från BBC och Imperial War Museum, återskapar han med full skärpa och klara färger den enorma tragedi som drabbade miljontals människor.

They Shall Not Grow Old visades på 1 142 biografer i USA vid en enda visningsdag den 17 december. Det är den största enskilda visningen av en dokumentär som eventbio i USA. Filmen kommer att visas på bio i både 3D (otextad) och 2D (svensktextad).

 
 
 

Share this Post