+46 (0) 8 - 531 99 640 info@hallundafolketshus.se
 

Kanel & Kanin – Barnteater lör 18 feb 15.00

Botkyrka teaterförening presenterar

Kanel & Kanin

Dockteatern Tittut 

från 2-6 år

Tid
ca 40 min

Lördagen den 18 februari kl 15.00 Folkets Hus Hallunda

Biljetter betalas på plats 30 min före föreställning
Reservationer görs 08 531 99 640

efter boken med samma namn av Ulf Stark och Charlotte Ramel

Kanel och Kanin är bästa vänner. Så goda vänner att när Kanin skadar sin tå säger Kanel: ”Va konstigt, fastän du slog dej, så gör det ändå ont i mej”. Men vänskapen prövas och svartsjukan bultar i Kanins bröst. Och Kanin ger sej av. Ska vännerna hitta tillbaka till varann igen? Vi får följa de båda vännerna under en dag där svartsjuka, ilska och oro blandas med den härliga känslan av att återfå en vän. ”Vilken tur i alla fall att vi försvann, så att vi kunde hitta rätt på varann.”

”Jodå, teater för små barn kan, utan att bli det minsta spekulativ, vara sensuell, rent av en liten aning pirrigt sexig.”

”Det är teater som, också i sin enklaste form, drivs fram av en varmt hjärtdunkande andhämtning. Ett gestaltande som präglas av det som jag vill kalla ”spirit”, den lyskraft som suger in, suggererar och får åskådaren att vilja stanna i stunden. Det vi upplever har något som är svårt att rätt beskriva, men som direkt bevisar att ja, detta är konst.”
Pia Huss Dagens Nyheter

 

”Tittut tar uppdraget på fullaste allvar och drar sig inte för att introducera den unga publiken för en så komplex känsla som melankoli. Bengt Ernryds finstämda musik sätter tonen.”
Anna Håkansson Expressen

 

”På Tittut bjuds igenkännandets glädje, fantasi och om- sorgsfullt hantverk av hög kvalitet. Kort sagt: småbarns- teater av bästa märke!”
Karin Helander SvD

Det är med glädje Tittut åter arbetar med en berättelse av Ulf Stark, en av Sveriges mest framstående barnboksförfattare. Och denna gång har den rutinerade dockspelaren Ingalill Ellung tagit sig an regin. Senast kunde vi se Ingalill på Tittut var i Dollans dagis och Boj & den arge. De underbara illustrationerna i boken av Charlotte Ramel har fått tredimensionellt liv av dockmakaren Annika Arnell. Föreställningsmusiken är tonsatt av mannen som gav ”Fem myror är fler än…” sin alldeles speciella karaktär – Bengt Ernryd.

Dockspelare: Annika From Borg och Sara Bexell
Dramatisering & regi: Ingalill Ellung
Dockor & scenografi: Annika Arnell
Musik: Bengt Ernryd
Spelare: Annika From Borg & Sara Bexell

 
 
 

Share this Post