+46 (0) 8 - 531 99 640 info@hallundafolketshus.se
 

Sånger från en inställd skilsmässa – Teater sön 19 mars 18.00

sangerfraneninstalld_medium_jeffery-richt-767x1024

Plats
Folkets Hus, Brage

Datum
2017-03-19

Tid
18:00

Längd
1 tim 40 min (inkl. 20 min paus)

Medverkande
Sång: Andi Almqvist och Åsa Fång Jenséus. Dans: Lidia Wos, Patrick Bragdell Eriksson, Laura Lohi. Musiker: P-O Nilsson, Eddie Nyström, Mats Ingvarsson, Per Melin

Biljetter
Ordinarie: 250:-   Scenpassinnehavare: 200:-   Ungdom under 26 år: 100:-

KÖP BILJETTER

Konstnärligt team
Musik och text: Mikael Wiehe. Efter en idé av Eddie Nyström och P-O Nilsson. Arrangemang och kapellmästare: Eddie Nyström och P-O Nilsson. Regi: Stina Ancker, Koreografi Lidia Wos, Scenografi och kostym: Olav Myrtvedt, Ljusdesign: Imre Zsibrik

Botkyrka Teaterförening presenterar

Sånger från en inställd skilsmässa

Sånger från en inställd skilsmässa är en föreställning baserad på Mikael Wiehes cd med samma titel. Det är en passionerad historia om kärlekens mörkaste och ljusaste stunder, om den som lämnas och den som lämnar. Om att bli sviken, men också om att få kärleken tillbaka. Föreställningen framförs av två sångare, tre dansare och fyra musiker.

Sånger från en inställd skilsmässa tar sin början i ett slut, eller är det kanske början på något nytt? Efter att deras tjugoåriga äktenskap hade kraschat och de planerade för skilsmässa skrev Mikael Wiehe tretton kärlekssånger till sin hustru. Med brutal uppriktighet beskriver musiken smärtan av att bli lämnad och följer hela processen från smärta, ilska och bitterhet i ett trasigt tomrum fram till den råstyrka som kommer av att resa sig ur askan.

Föreställningen är ett samarbete mellan Riksteatern, Skånes Dansteater och Malmö Opera. Den hade premiär i Malmö den 14 februari 2015. När den nu går på turné med Riksteatern blir det med premiär i Haparanda den 6 mars 2017.

 
 
 

Share this Post