+46 (0) 8 - 531 99 640 info@hallundafolketshus.se
 

Teater – Stormen ons 12 april 19.00

affischbildstormen-foto-stefanie-andersson-1024x817Plats
Folkets Hus Hallunda

  • Datum
    2017-04-12
  • Tid
    19:00

Längd
2 tim 25 min inkl. 20 min paus

Medverkande
Malin Berg, Linus Lindman, Hanna Lekander, Mats Jäderlund, Simon Rodriguez, Aja Rodas, samt Christer Christensson (musiker)

Biljetter
Ordinarie: 200:-   Scenpassinnehavare: 150:-   Ungdom under 26 år: 100:-

KÖP BILJETTER

Konstnärligt team
Regi: Michael Cocke

Botkyrka Teaterförening presenterar

Stormen

En av Shakespeares mest älskade pjäser, en komedi om att våga se världen på ett nytt sätt.

Ett skepp förliser i en storm och dess besättning och passagerare spolas i land på olika platser på en mystisk ö. Isolerade från varandra vet de inte vem som lever eller dött, och om de någonsin ska kunna komma därifrån. Ön blir en plats att rannsaka sitt liv och börja fantisera om något annat. En furste börjar drömma utopiska drömmar. Ett kungabarn upptäcker glädjen i enkelheten och det hårda arbetet. En narr och en drucken munk längtar tvärtom efter att använda öns resurser för fullt tills de tar slut. Och över alltsammans vakar trollkarlen Prospero med sin kontroll över hårt tuktade naturandar. Stormen är hans verk, och hans plan är att återvända till den tron som stals från honom.

Stormen är en av Shakespeares märkligaste och mest älskade pjäser, en komedi om att våga se världen på ett nytt sätt. I den här versionen blir det en föreställning om paradigmskiften, vår tids utmaningar, en varningsklocka och en hyllning till människans förmåga att förändra sitt beteende. Alltså en fri tolkning med samtida relevans, men utan att frångå originalets sagoskimmer.

En generös föreställning med stor ensemble, musik och inslag av improvisation, som aktivt förhåller sig till den lokal där den spelas.

Föreställningen är ett samarbete med Örebro länsteater.

 
 
 

Share this Post