+46 (0) 8 - 531 99 640 info@hallundafolketshus.se
 

Vit kanin Röd kanin – Teater sön 12 mars 18.00

kodjo-akolor-foto-morgan-norman-804x1024Plats
Folkets Hus, Brage

Datum
2017-03-12

Tid
18:00

Längd
1 tim 15 min

Arrangör
Botkyrka Teaterförening

Medverkande
Per Andersson, Peter Jansson, Kodjo Akolor, Gunilla Röör, Iso Porovic, Ingmar Virta, Charlotte Lindmark, Mark Levengood, Krister Kern, Maria Sundbom, Ulla Skoog, Andreas T Olsson, Bror Tommy Borgström, Katarina Ewerlöf

Biljetter
Ordinarie: 200:-   Scenpassinnehavare: 150:-   Ungdom under 26 år: 100:-

KÖP BILJETTER

Konstnärligt team
Dramatiker Nassim Soleimanpour, Konstnärlig projektledare Isak Hjelmskog, Casting Julia Högberg

Botkyrka teaterförening presenterar

Vit kanin Röd kanin

Upplev ett vittnesmål om det fria ordet.

För varje ort på turnén, gör en ny skådespelare entré på scen med samma förutsättningar; ingen har läst texten, inga repetitioner, ingen regissör. På ett bord ligger ett kuvert med ett manus som är hemligstämplat. Här börjar föreställningen.

Texten är full av överraskningar och är en magnifik uppvisning i ordets möjligheter att förflytta rum, känslor och upplevelser; en sann gåva och ett riktigt äventyr för en lekfull och nyfiken publik. Att skådespelare och publik upplever texten och dess hemligheter i samma ögonblick skapar en exceptionell närvaro och gemenskap. Som publik upplever du ett teaterexperiment som spelats framgångsrikt på över 15 språk.

Manuset är skrivet av iranske dramatikern Nassim Soleimanpour under utreseförbud från Iran. Något som genomsyrar verket. En personlig berättelse med universell igenkänningsfaktor.

”När jag skrev pjäsen saknade jag pass för jag hade vägrat att göra militärtjänsten. Föreställ dig att du är på en öde ö och vill kommunicera. Hur gör man då? Hittar en flaska, stoppar i ett meddelande och kastar flaskan i havet. Pjäsen är en flaskpost. Och pjäsen i sig, är svaret på, varför jag skrev den” säger dramatikern Nassim Soleimanpour.

Riksteatern presenterar Vit kanin Röd kanin i samarbete med Aurora Nova.

 
 
 

Share this Post