Livesänd opera från Metropolitan – Ariadne på Naxos 12/3

Ariadne på Naxos är en av Strauss mest omtyckta operor. Denna komiska enaktare har ett libretto av Hugo von Hofmannsthal, som även skrev texten till Rosenkavaljeren. 12 mars ser du operan live på bio i Sverige.

Lise Davidsens kritikerhyllade tolkning av titelrollen Ariadne kan upplevas för första gången på Met. Librettot bygger delvis på den gamla antika myten om Ariadne.

Ariadne-myten berättar hur prins Theseus ger sig av till Kreta för att döda minotauren, och får hjälp av prinsessan Ariadne. Paret blir kära, men på resan till Aten stannar de till på ön Naxos, där Theseus passar på att smita iväg ensam. Ariadne beklagar sitt öde, men får snart fullt upp med både Harlekin, Hermes och Bacchus.

Den enastående ensemblen har också mezzosopranen Isabel Leonard som kompositör för operan-i-operan kring vilken handlingen kretsar. Sopran Brenda Rae gör den livliga Zerbinetta och tenoren Brandon Jovanovich är Ariadnes älskare. Marek Janowski dirigerar.

Klicka här för att köpa biljett

Du kan också boka biljetter direkt via e-post:
info@hallundafolketshus.se

eller telefon:
08-531 99 640

Priser:

Ordinarie 250:-

Ungdom 190:- 

Visste ni att vi erbjuder Operabuffé också?

Operabuffé 220:-

Klicka här för att komma till bokning av Operabuffé

LIVESÄNDS 12 MARS KL. 19:00

SPELTID: Cirka 2 timmar och 50 minuter inkl. en paus

DIRIGENT:Marek Janowski

I ROLLERNA:Lise Davidsen (Ariadne), Isabel Leonard (kompositören), Brenda Rae (Zerbinetta), Brandon Jovanovich (Bacchus)

SVENSK TEXT!